HTML

Gondolatok

A mindennapi életről és politikai helyzetről szóló gondolatok

Friss topikok

  • kedves kis monca: Nahát anyukám, ilyen korán reggel? Ezexerint nagyon feldúlt lehetsz. Amúgy ez tényleg nagyon durva... (2009.08.20. 09:59) Egy országot egy lóért...
  • myriam: @kedves kis monca: Ha arra gondolsz, hogy az ellenvonatot látom, az is lehet, de mit vehetnek el m... (2009.08.16. 10:00) Fény az alagút végén?!
  • Gaga83: Drága Anyukánk beindult! :) (2009.07.12. 18:14) Egy fecske nem csinál nyarat...
  • kedves kis monca: Drága Anyukám! Lassan megjelenhetnek bőrkötésben is:-) Remélem enyém lesz az első tiszteletpéldány! (2009.07.07. 21:52) Polémia egy nyugdíjas szemével

Linkblog

Az élet iskolája

2009.11.05. 15:37 myriam

 

Manapság nagyon harsány a közélet azoktól a botrányoktól, amik "x, y, z" iskolai végzettségéről szólnak. Az illető - magas beosztású - úr nem is végzett egyetemet, főiskolát, hovatovább még érettségi bizonyítványt sem szerzett . Utóbb még az is kiderülhet, hogy a 8 általánosa sincs meg, de még tánciskolával és faiskolával sem rendelkezik.

"Kevésbé civilizált" közösségek nem iskolai végzettség szerint választanak maguk közül vezetőt. Mindenképpen maguk közül választanak vezért, de egészen más ismérvek szerint, például, aki már így-úgy bizonyított, bebizonyította, hogy a sajátjai érdekeit tartja szem előtt, minden más külső érdekkel szemben. ennek mentén mozgósítja a népét, rendelkezik jókora élettapasztalattal (nem feltétlenül állami iskolai végzettséggel), a fiatalabbak felnéznek rá (joggal), követik, elfogadják intelmeit. Ő maga pedig evidenciának tartja, hogy ezzel vissza nem él!

Emlékszem, a 6o-as években egy nagynevű textilgyár dolgozójaként rácsodálkoztam, hogy a vállalat jogásza, aki értelemszerűen Dr.Úr,  vagy elvtárs, párját ritkitóan faragatlan, arrogáns ember volt, aki még ifjabb korában azt az alapvető illemtani neveltetést sem kapta meg, hogy egy nálánál idősebb nődolgozó (egyébként három műszakos szövőnő előtt nem ugrat be az üzemi ebédlő bejárati ajtaján, vagy köszön, ha belép valahová, ahol emberek tartózkodnak. Sok minden más is, amit nem hiszem, hogy a jogi karon tanítanak. Ezek a dolgok kimaradtak az életéből.

Mindezekkel csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy "A tudás hatalom", de a hatalom nem biztos, hogy tudás is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://myriam.blog.hu/api/trackback/id/tr741502665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása